Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan Başkanlığı’nda toplanan İl İdare Kurulu ve Pandemi Kurulu Koronavirüs (KOVID-19) salgınıyla mücadele kapsamında Kahramanmaraş’ta yapılması gereken çalışmaları değerlendirdi.
Toplantıda, Koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirlerin en etkili şekilde uygulanması ve bugüne kadar alınan tedbirlere vatandaşların harfiyen riayet etmelerine yönelik konular ele alındı.
Yapılacak toplantılarla ilave tedbirler ve koordinasyon gerektiren durumların değerlendirilmeye devam edeceğini ifade eden Vali Özkan, bu süreci en kısa zamanda atlatmak için tedbirlere uymaları, evlerinden çıkmamaları için vatandaşlarımıza çağrıda bulundu.
Toplantı Sonrası Açıklamalarda Bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör Konuşmasında Sağlığımız Ve Geleceğimiz İçin Evde Kal Kahramanmaraş Dedi.
KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun İse Konuşmasında Tüm Kahramanmaraş Halkına Evdekal Çağrısında Bulundu.
TOPLANTI SONUCU ALINAN KARARLAR...
Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliğinin arttırılarak virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzeni korumak için şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan otobüs seferleri ile ilgili olarak ek tedbirler alındı.
Bu kapsamda;
1- İller arası otobüs seferlerinin 28.03.2020 tarihi 17:00'den itibaren kaymakamlıklarımızın izni ile yapılmasına,
2- Tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son on beş gün içerisinde ilimizde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların şehirlerarası yolcuk yapması kaymakamlık izni ile gerçekleştirilmesine,
3- İller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, kaymakamların koordinesinde oluşturulacak Seyahat İzin Kurulu’na (Kaymakamın belirleyeceği kamu görevlisi başkanlığında emniyet, belediye, ilgi oda veya konuya ilişkin sivil toplum temsilcilerinden oluşur) başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesine, talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergâhı ve süresini de içerecek şekilde "şehirlerarası otobüs seyahat izin belgesi" belgesi düzenlenmesine,
4- Seyahat İzin Kurulu otogarı bulunan ilçelerde kaymakamın belirleyeceği kamu görevlisi başkanlığında, emniyet temsilcisi, belediye temsilcisi, otogar sorumlusu ve ilgili meslek odası temsilcisi yoksa konuya ilişkin sivil toplum temsilcisinden oluşturulmasına, otogarlarda görevin niteliğine uygun yerlerin tahsis edilmesine,
5- Seyahat İzin Kurulunca, şehirlerarası otobüs seyahat izin belgesi verilenler tarafından yapılan başvurular dikkate alınarak otobüs seferi planlamasına,
6- Seyahat etmesine izin verilen otobüslerdeki yolcuların ve personelin sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla otogar çıkışlarında sağlık kontrol noktaları oluşturulmasına, yolcuların sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra otobüs seyahatine başlamalarına,
Yorum yazarak Elbistan Pusula Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Pusula hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Pusula editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Pusula değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Elbistan Pusula Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Pusula hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Pusula editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Pusula değil haberi geçen ajanstır.